Waarom een kinderzwembad, welke kinderzwembad?

kinderzwembad gebruiken - kinderzwembad tips

Waarom een kinderzwembad, welke kinderzwembad?

Voor je kinderen wil je alleen maar het beste. Ook tijdens de zomermaanden als het warm is, wil je dat ze lekker kunnen genieten en spelen met water. Er wordt dan ook vaak gekozen voor een kinderzwembad. Welk kinderzwembad je het beste kunt kiezen is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van het kind. Wat is er leuker dan een zwembad? Een kinderbadje of een opblaasbadje voor kinderen. Er zijn zo veel opties dat het moeilijk is om te beslissen welke je wilt – ze zijn er in verschillende vormen en kleuren! We hebben allerlei soorten kinderzwembaden, van sproeiers tot complete speelsets voor je zwembad.

Kinderzwembaden:

 

Wat is een kinderzwembad?

Wat is de beste manier om plezier te maken in de zomer? Als je zegt “spelen”, dan denk ik dat je aan water gerelateerde activiteiten bedoelt. En wat is er dan leuker dan een opblaasbaar kinderzwembad vol spetterplezier! De perfecte plaats voor kinderen van 1-10 jaar die wat tijd alleen of met hun vriendjes willen doorbrengen, terwijl zij samen thuis fantastische tijden hebben tijdens die lange hete dagen wanneer zij naar introspectie hunkeren maar niet genoeg van volwassenen kunnen wegkomen (dat zal gebeuren). Een standaard kinderzwembad of een kinderzwembad van Intex met allerlei speeltjes kan gemakkelijk zowel plezier als zwemvaardigheden ontwikkelen, terwijl het toch gemakkelijk op te zetten is met minder onderhoudseisen dan hun grotere tegenhangers – waardoor ze perfect zijn voor elk gezin dat wat tijd samen thuis wil doorbrengen!

Opblaasbaar kinderzwembad

Een opblaasbaar kinderzwembad is het meest voorkomend in de tuin. Voor de allerkleinsten zijn er de kleine opblaasbare kinderzwembadjes. Hierin kunnen ze net zitten en wat met het water spelen. Peuters en kleuters willen soms al kopje onder kunnen gaan en lekker languit in het zwembad kunnen liggen. Daar zijn dan ook de grote opblaasbare kinderzwembaden voor. Voor kids die al kunnen zwemmen, kun je een extra grote variant kopen. Hierin kunnen ze heerlijk zwemmen en spelen. Deze uitvoeringen zijn vaak ook geschikt voor volwassenen en zo kun je samen lekker van het water genieten. Zwembad kopen?

Een Intex kinderzwembad opzetten doe je zo!

Naast de opblaasbare kinderzwembad heb je ook opzet kinderzwembaden. Deze vergen qua plaatsing iets meer tijd en zijn duurder dan de opblaasbare zwembaden. Je moet eerst een frame neerzetten, dan de folie erin hangen en daarna kan het gevuld worden. Ook deze zwembaden zijn in verschillende afmetingen en vormen te krijgen.

Een Intex kinderzwembad gebruiken op een vakantiepark.

Als je thuis geen zwembad hebt of op vakantie bent, dan kun je gebruik maken van de aanwezige zwembaden in recreatieparken. Iedereen kan er gaan zwemmen, maar ze zijn meestal vooral op kinderen van alle leeftijden ingesteld. Zo is er voor de allerkleinsten vaak een speciaal bad aanwezig waar ze in kunnen spelen. Meestal staat er een kleine glijbaan of een waterfontein in. Ook de oudere kids kunnen hier veel plezier beleven. Voor hen is er meestal wel een grote waterglijbaan of duikplank aanwezig. Voor de hele familie is het dus een lekker dagje uit.

Kinderzwembad veiligheid en toezicht

Zorg altijd voor toezicht wanneer kinderen in een zwembad zitten of spelen, want binnen enkele seconden kan er al iets gebeurd zijn. Zelfs het kleinste laagje water kan gevaarlijk zijn.