Linerreiniging: Ook de zwembad liner heeft onderhoud nodig.

Linerreiniging: Ook de zwembad liner heeft onderhoud nodig.

Het schoonmaken van de zwembad liner heeft verschillende voordelen. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat jong en oud kunnen baden in een schoon zwembad. Het is een relatief eenvoudig te reinigen.

Regelmatige reiniging van de liner: het is essentieel

Er is geen sprake van verwaarlozing van de zwembad liner, want deze moet absoluut schoon blijven tot hij klaar is om vervangen te worden, dat wil zeggen ongeveer vijftien jaar na de installatie. Dit is de maximale levensduur die over het algemeen wordt waargenomen voor een voering die regelmatig wordt schoongemaakt. Je hoeft het schoonmaken niet uit te stellen als het moet worden geschrobd. Om de zwembad liner een langere levensduur te geven, is het ook nodig:

  • Pas op voor zonne-oliën die de voering verstoppen nadat ze daar zijn neergelegd: de beste aanbeveling die we kunnen geven aan gebruikers van een zwembad is om eerst te baden en daarna zonne-olie in te wrijven om zichzelf tegen de zon te beschermen.
  • Zorg ervoor dat het waterstofpotentieel (pH) van het zwembadwater op een perfect uitgebalanceerd niveau wordt gehouden om overmatig gebruik van chemicaliën te vermijden die na verloop van tijd de voering kunnen verzwakken.

Natuurlijke oplossingen voor het reinigen van de voering van een zwembad

Het verdient de voorkeur om niet-agressieve en niet-vervuilende oplossingen te gebruiken om de voering te reinigen . Onder de natuurlijke oplossingen vinden we bijvoorbeeld:

  • Biologisch afbreekbare klei gemengd met glycerine en zeep, een oplossing die bekend staat als zilversteen , Meudon wit, witte steen en soms zelfs klei. Zeer effectief op kunststoffen, maar niet alleen, zilversteen is ideaal om de voering op een ecologische manier te reinigen . Bovendien is het een zeer economische oplossing omdat het voldoende is om een ​​beetje van dit op klei gebaseerde poeder op een spons (zonder schraper!) Te doen en in een cirkelvormige beweging te wrijven om de voering niet te verzwakken. Het verkregen resultaat is over het algemeen schoon en zonder vlekken.

Welk product om de voering te reinigen in geval van een bepaald probleem?

Het is beter om langzaam te gaan als je een specifiek product wilt gebruiken om de voering helemaal schoon te maken. Het wordt sterk aanbevolen om het probleem vooraf te analyseren om de oorsprong van de vlekken of vuil op de voering te achterhalen.

  • Chloor : het is erg handig om de algen die op de voering zijn geagglutineerd te verwijderen. Gewapend met beschermende handschoenen kan de persoon die verantwoordelijk is voor de reiniging een chloortablet gebruiken.
  • Een roestwerende vlekverwijderaar : zoals de naam al doet vermoeden, is het bedoeld om roestvlekken te verwijderen die zich op de voering hebben gevormd. Dit product wordt gebruikt met een speciale doek en moet met handschoenen worden gehanteerd.

Een ander product verwijdert roestplekken op de zwembad liner. Dit is de metalen stop of het metaalsequestreermiddel voor zwembaden . Slechts af en toe te gebruiken in water met een neutrale pH, verwijdert het roestvlekken en behandelt het zwembadwater.

Aarzel niet om advies in te winnen bij een zwembadspecialist voordat u de voering reinigt na een bepaald probleem dat het gebruik van een min of meer bijtend product vereist . Deze professional weet hoe hij een voering moet reinigen zonder deze te beschadigen.