Reinigingsmiddelen voor je opblaasbare jacuzzi: soorten en toepassing

Reinigingsmiddelen voor je opblaasbare jacuzzi: soorten en toepassing

Tijdens het jacuzzi seizoen vormen zich keer op keer onzuiverheden zoals vuilranden aan de waterleidingen, kalkaanslag en vorming op de vloeren en wanden van de jacuzzi. Aangezien dit moeilijk te verwijderen is als een opblaasbare jacuzzi vol is, wordt een volledige reiniging aanbevolen wanneer de opblaasbare jacuzzi weer in gebruik wordt genomen. Anderzijds moet het waterpeil worden verlaagd zodat de vlekken met een speciaal reinigingsmiddel kunnen worden verwijderd. Voor elk doel is ook een grote verscheidenheid aan reinigingsmiddelen verkrijgbaar, die we je hieronder nader toelichten.

Geen wateronderhoud zonder reinigingsmiddelen

Er zijn verschillende manieren om vuil en aanslag uit de opblaasbare jacuzzi en de liner te verwijderen. Kalkaanslag ziet er niet alleen lelijk uit, maar laat ook bacteriën en algen neerslaan, wat gevolgen kan hebben voor de waterbehandeling en de hoeveelheid reinigingsmaterialen. Deze en andere verontreinigingen kunnen echter eenvoudig worden verwijderd met speciale opblaasbare jacuzzi reinigers.

Algen, afzettingen en roest

Reinigingsmateralen voor je opblaasbare jacuzzi mogen niet ontbreken voor goed wateronderhoud. Dit zure reinigingsconcentraat wordt gebruikt om kalkaanslag, aanslag, algen en roestverkleuring op de vloeren en wanden van de jacuzzi tegen te gaan en wordt – verdund met water – op de te reinigen plek aangebracht en met een borstel verwerkt. Vervolgens wordt het middel volledig afgespoeld met warm water. Na een succesvol reinigingsproces kun je de jacuzzi bijvullen.

Puin langs de waterlijn

Speciale randreinigers met een hoog vet-, olie- en vuiloplossend vermogen worden gebruikt om vettig vuil langs de waterlijn te verwijderen . Breng hiervoor het middel onverdund aan op een spons, reinig het vuil en spoel het gebied na enkele minuten inwerktijd met water. We raden aan om een ​​nanospons te gebruiken, die tijdens het gebruik oplost als een gum. Voer dit reinigingsproces uit na de wekelijkse terugspoeling, aangezien het waterpeil lager is.

Kalkaanslag

Speciale reinigers zorgen voor een bijzonder snelle werking tegen kalkaanslag op de vloeren en wanden van de opblaasbare jacuzzi . Afhankelijk van de mate van vervuiling deze gel onverdund met een borstel op het te reinigen oppervlak aanbrengen, laten inwerken en daarna met een waterslang goed naspoelen. Hier moet ook het gespoelde water volledig worden verwijderd en de opblaasbare jacuzzi vervolgens opnieuw worden gevuld. Warm water bevordert het reinigende effect.

Filter- en roestvrijstalen reiniger

Niet alleen de opblaasbare jacuzzi zelf, maar ook de technische accessoires moeten regelmatig worden schoongemaakt. Voor filtersystemen is het aan te raden om een ​​of twee keer per maand een filterreiniger zoals Bayrol Decalcit Filter te gebruiken . Om dit te doen, worden de korrels opgelost met water en een nacht in de geopende container geplaatst. Zo worden vuil- en kalkaanslag verwijderd en door de daaropvolgende terugspoeling uit het filtersysteem verwijderd. Roestvrijstalen inbouw- en aanbouwdelen moeten ook van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Afhankelijk van de watertemperatuur en kwaliteit dient het materiaal minimaal twee keer per jaar te worden onderhouden met een speciale RVS reiniger om kalkresten, verkleuring of zelfs lichte roest te verwijderen.

veiligheidsinstructies

Zorg ervoor dat veel van deze jacuzzi-reinigingsmiddelen schadelijk zijn voor de gezondheid en onder andere corrosie kunnen veroorzaken. Om deze reden mag je nooit afzien van het dragen van handschoenen. Neem voor gebruik de gevaren- en veiligheidsinstructies op die op de productverpakking staan ​​vermeld.

Conclusie

Om het waterkwaliteit en de opblaasbare jacuzzi goed op peil te houden, zijn er speciale reinigingsmiddelen en materialen beschikbaar voor het betreffende doel, zodat je niet hoeft te wanhopen bij ongewenst vuil in de opblaasbare jacuzzi. Desalniettemin moeten de gebruiksaanwijzingen, gevaren- en veiligheidsaanwijzingen op de productverpakking strikt worden opgevolgd, zodat een grondige en veilige reiniging kan plaatsvinden.