Skimmer in het zwembad, zo reinig je een zwembad het beste

Intex zwembad skimmer reinigen en onderhoud - wat zijn de voordelen van een zwembad skimmer?

Skimmer in het zwembad, zo reinig je een zwembad het beste

De grootste klacht van de meeste zwembad bezitters is de tijd die nodig is om een zwembad te onderhouden. Laten we eerlijk zijn: het schoonmaken van een zwembad is geen leuke klus en de meeste mensen geven de voorkeur aan een betere manier. Er zijn een aantal geweldige robotreinigers op de markt die je zwembad schoonmaken, schrobben en vuil opzuigen. De bodem van je zwembad ziet er fantastisch uit, maar er zitten nog bladeren, insecten en vuil op het oppervlak. Je merkt dat je elke keer als je gaat zwemmen nog steeds door een ophoping van bladeren en insecten op het oppervlak van het zwembad moet duiken. Veel mensen met een zwembad zitten met dit probleem. Hoe maak je het zwembad oppervlak snel schoon?

Zo reinig je een zwembad het beste

Als je een huis schoonmaakt, is het handig om van boven naar beneden te reinigen. Je stoft eerst de oppervlakten van kasten en tafels af en daarna stofzuig je als laatste. Je zwembad moet op dezelfde manier worden behandeld. Maak eerst de bovenkant schoon en ga daarna de bodem stofzuigen. De meeste zwembadstofzuigers richten zich op het schoonmaken van de bladeren van de bodem van het zwembad nadat ze zijn gezonken. Soms kan dit dagen duren en gedurende deze tijd zijn de bladeren of insecten al aan het ontbinden. Je moet dan meer chemicaliën zoals chloor toevoegen om het water goed te kunnen reinigen. 

Ga voor een zwembad skimmer

Voorkom dat de bladeren en insecten gaan zinken: verwijder ze van het oppervlakte van het water. Zwembad skimmers werken als een drijvend device. Omdat ze zwembad oppervlak reinigers zijn, voorkomen ze dat de meeste bladeren, vuil en insecten naar de bodem zinken. Drijvende skimmers zuigen het vuil naar binnen. Een drijvende zwembad skimmer werkt 360 graden, dus het apparaatje pakt al het vuil rondom hem mee.

Kies voor de juiste skimmer

Skimmers komen in diverse soorten en maten. Bij de aanschaf van een skimmer moet je een aantal keuzes maken. Zo moet je eerst kiezen uit een smalle of brede zuigmond. Een skimmer met smalle zuigmond past in elk zwembad. Het is aan te raden deze skimmers alleen in ronde en ovale zwembaden te gebruiken. Een skimmer met een brede zuigmond heeft een groter bereik, maar is alleen te gebruiken bij een rechthoekig zwembad met rechte wanden. Een tweede keuze die je moet maken is het kiezen tussen een skimmer met een normale of hoge waterlijn. Een skimmer met een hoogwaterlijn verhoogt de waterlijn tot 10 centimeter ten opzichte van een normale skimmer. Een skimmer met een hoogwaterlijn sluit dichter op de wand van het zwembad aan, waardoor het minder zichtbaar is en je zwembad direct een mooiere uitstraling krijgt. De laatste keuze die je moet maken bij het aanschaffen van een skimmer is tussen klassiek wit of een kleurtje. De meeste skimmers zijn wit en daardoor opvallend in het water. Waarom zou je dan niet voor een leuk kleurtje gaan?