Munt, hét gezonde drankje euhm…. spa geurtje

spa geur munt opblaasbare jacuzzi - de lekkerste jacuzzi spa geuren

Munt, hét gezonde drankje euhm…. spa geurtje

Munt is vandaag de dag uitgegroeid tot een zeer populair kruid. Er zijn veel verschillende producten waar munt in is verwerkt. Enkele voorbeelden zijn tandpasta, mondwater, schoonheidsproducten en natuurlijk in aroma voor spa of jacuzzi. Munt is zacht voor de huid en verlicht de verkoudheid.

De oorsprong van munt

Het kruid stamt af van de ‘lipbloemenfamilie’. Deze meerjarige planten kennen vele soorten en kruisingen. Het kruid komt voornamelijk voor in delen van de wereld waar een gematigd klimaat heerst, maar er groeien tevens muntsoorten in Australië en Zuid-Afrika. Bovendien kunt u munt ook zelf verbouwen. Eeuwenlang stond munt in hoog aanzien bij de Romeinen, Grieken en Egyptenaren. In Noord-Afrikaanse en Arabische landen is dit nog steeds het geval.

Voordelen van een munt in spa of jacuzzi.

Munt werd door de eeuwen heen al gebruikt als geneeskrachtige kruid. Wie last had van een griepje, maagklachten of spierpijn greep vroeger niet naar pijnstillers maar naar munt. Munt werkt namelijk als slijmoplosser bij verkoudheid en heeft een rustgevende werking tijdens het bubbelen op uw spieren, wanneer u in het warme water van de jacuzzi stapt.

Wie een munt spa geur gebruikt in de jacuzzi, geniet niet alleen van een verfrissende aroma, maar geniet bovendien ook van andere handige voordelen. Munt verlaagt namelijk uw lekkere eetlust, ideaal als u niet wilt snoepen tijdens het bubbelen in de jacuzzi. Het toevoegen van munt in de jacuzzi is ook goed als u last heeft van buik- of maagpijn en bovendien helpt het bij een vervelende kriebelhoest en een verstopte neus. Als u munt wilt toevoegen in de jacuzzi is het ook nog eens een handig afweermiddel tegen muggen en andere vervelende insecten waar je niet op zit te wachten tijdens het bubbelen.